Grennessminde i Grønland

Det gør vi  / Grennessminde i Grønland

I sommeren 2018 underskrev vi på Grennessminde en samarbejdsaftale med en af verdens største kommuner, Kommuneqarfik Sermersooq i Grønland. Grennessminde skal i de kommende år medvirke til at udvikle socialøkonomiske tiltag i kommunen. Målet er, at Grennessminde i et samarbejde med lokale partnere skal bidrage til, at flere udsatte mennesker i både Øst- og Vestgrønland får jobs, kollegaer og nye muligheder i livet.

Vi ser meget frem til det kommende samarbejde.

Knud Foldschack, Borgmester, Hanne Danielsen underskriver samarbejdsaftale


Artikel: Unge uddannes på socialøkonomisk virksomhed

Som et led i samarbejdsaftalen mellem Grennessminde, Kommuneqarfik Sermersooq og Advokatpartnerselskabet Foldschack, Forchhammer, Dahlager og Barfod skal seks unge fra Tasiilaq på Grønland på et erfaringsophold på Grennessminde i foråret 2019.

Under opholdet bliver de unge en del af det socialøkonomiske miljø, og målet er at de skal vende tilbage til Grønland som erfarne ambassadører for socialøkonomi, når den første socialøkonomiske virksomhed åbner i Tasiilaq i august 2019.

Tak til vores fremsynede partnere Air GreenlandCSR Greenland og Inuk Hostels, der støtter op om den nye samfundsudvikling i Grønland.

Den grønlandske avis, Sermitsiaq, har skrevet en artikel om de unges erfaringsophold og samarbejdsaftalen. Læs hele artiklen her.

Unge fra Tasiilaq i Grønland på erfaringsophold på Grennessminde