Grøn linje: Det Økologiske Gartneri

Bliv elev på Det Økologiske Gartneri

I Det økologiske gartneri dyrker vi sæsonbestemte grøntsager, planter og blomster. Om sommeren producerer gartneriet blandt andet tomater og agurker i væksthusene, og på marken er der et stort sortiment af planter, grøntsager og blomster. 

Et af vores specialer er spiselige blomster, som vi sælger til gourmetrestauranter og som stauder til private haver. Grennessminde står bag varemærket Fantasilater, som er salater med spiselige blomster som hovedingrediens.

Vi dyrker efter 100 % økologiske principper, og det meste arbejde foregår ved håndkraft og fra bunden – fra frø eller stikling til stor plante eller frugt og grøntsager. 

På gartneriet arbejder vi med hele processen, fra frø til kompost og salg. Det bidrager i høj grad til produktionsglæde og stolthed at være med, når vi leverer produkter til en udsøgt restaurant, plukker ingredienser til dagens frokost, eller når vores mange private kunder har brug for hjælp og vejledning.

Der er masser af luft samt plads og mulighed for at prøve alt fra hårdt fysisk arbejde til det mere finmotoriske, hvor det er detaljen, som er afgørende. De mange forskelligartede opgaver i gartneriet kan rumme elevernes mange forskellige behov og ønsker, og er en stærk ramme om vores arbejdsfællesskab og den enkeltes faglige og personlige udvikling.

På Det Økologiske Gartneri underviser vi i

Dyrkning af grøntsager

Principper i økologisk drift

Redskaber og økologiske dyrkningsmetode

Salg og kundekontakt

Sikkerhed og arbejdsmiljø

Gartneriet og økologiens historie

Mød værkstedslederne

Kaare​

Værkstedsleder på
Det Økologiske Gartneri

Læs mere

Kaare​

Værkstedsleder på Det Økologiske Gartneri

Økologi og bæredygtighed har været et gennemgående tema i Kaares karriere.

Kaare er uddannet gartneritekniker og har læst biologi på KU. Er der noget, du gerne vil vide om vilde planter, stauder og planteformering, så er Kaare Grennessminde planteorakel.

I dag har han været en del af Grennessmindes gartneri i over 20 år, og det er desuden Kaare, der for mange år tilbage startede gartneriets populære, økologiske grøntsagsproduktion.

"Det giver en enorm glæde at se, hvordan de unge, uanset hvad deres udfordringer er, er med i vores arbejdsfællesskab og giver et bidrag til en god og meningsfyldt arbejdsdag", fortæller Kaare.

Annette

Værkstedsleder på
Det Økologiske Gartneri

Læs mere

Annette​

Værkstedsleder på Det Økologiske Gartneri

Lasse

Værkstedsleder på
Det Økologiske Gartneri

Læs mere

Lasse

Værkstedsleder på Det Økologiske Gartneri

Social gartner kalder Lasse sig selv. Han er udlært produktionsgartner fra Botanisk Have og Grennessminde, og har i seks år dyrket jorden med børn i Københavns Skolehaver.

"Det, jeg nyder ved at være en del af Grennessmindes gartneri, er at det giver mig mulighed for at følge årstidernes skifte, mærke naturens store rytme og samtidigt også tage aktiv del i den, sammen med andre”, siger Lasse. Det nyder vi godt af på Grennessminde, hvor Lasse dyrker grøntsagerne på vores marker. På trods af en masse praktisk arbejde, skal der altid være plads til at gribe nuet og tage fat i de ideer, interesser og forundringer de unge har nu og her.

Lasse har engang boet et helt år i et hjemmesyet telt på en lille ø i Midtsverige og så har han krydset Saharaørkenen på cykel. I dag bor han i Roskilde, hvor han har en lille kolonihave og sejler vikingeskibe på fjorden.

Det er også Lasse, der har designet og opstartet Restaurant Nomas drivhuse og plantekasser på Refshaleøen i København.

På Grennessminde underviser Lasse i friluftsliv, biavl og afholder workshops i spiselige blomster.

Hvad siger eleverne?