Grøn linje: Dyr & Natur

Bliv elev på Dyr & Natur

I daglig tale kalder vi det Dyreholdet. Dyreholdet har ansvar for Grennessmindes dyr. Vi har blandt andet heste, alpakaer, minigrise, dværggeder, får, kaniner, marsvin, høns og ænder. 

Arbejdet med dyr giver en tryg og udviklende ramme for unge med stress eller angst, og derfor er netop dyreholdet meget velegnet til særligt sårbare. Arbejde og læring bliver individuelt tilpasset og tager udgangspunkt i den enkeltes aktuelle ressourcer og behov. 

Grundprincippet er dog fælles – vi har ansvar for andre levende væseners ve og vel, og det kræver på den lange bane, at du har overskud til at være omsorgsfuld, tør tage ansvar og arbejde selvstændigt, men altid sammen med andre. 

På Dyr & Natur tager vi os af den daglige pasning og træning, så vores dyr altid er sunde, trygge og glade. Vi lægger vægt på samspillet mellem dyr og mennesker, og at alle vores dyr kan håndteres af eleverne.

Hver dag får vores dyrehold besøg af mange gæster, især børnefamilier og børnehaver eller skoleklasser, og en del af arbejdet er at fortælle de mange gæster om dyrene og vise, hvordan man omgås dem. 

Desuden går vi også ud i naturen og lærer om planter, vilde dyr og insekter, og hvordan man kan bruge naturen og opholde sig i den. Vi har båldage, snitter i træ, laver mad over bål og meget mere.

På Dyr & Natur er vi ude i al slags vejr, da dyrene skal passes lige meget hvad.

På Dyreholdet underviser vi i

Relationer mellem mennesker og dyr

Dyrs pasning, behov og almindelige sygdomme

Naturkendskab og outdoor-færdigheder

Ridning

Dyrevelfærd, opdragelse og træning

Dyrepsykologi og -adfærd

Kommunikation med gæster

Mød værkstedslederne

Lars

Værkstedsleder på
Dyr & Natur

Læs mere

Lars

Værkstedsleder på Dyr & Natur​

Fem katte, to hunde, kanariefugle, nymfeparakitter og geder var nogle af Lars’ venner i barndomshjemmet i Jelling, Midtjylland. Senere blev han fodermester og stod meget, meget tidligt op for at hjælpe 80 køer af med mælken – økologisk selvfølgelig. Så at Lars skal arbejde med dyr ligger næsten i generne.

Men Lars er også til mennesker og især de unge, der ikke lige passer ind i rammen. Derfor valgte han at blive pædagog og senere også naturvejleder, for selvfølgelig skal dyrene være med.
”Pædagogisk er dyr en gave. De kan virkelig noget i forhold til at give mennesker mod, ansvar og arbejdsglæde”, siger han. 

Maria

Værkstedsleder på
på Dyr & Natur

Læs mere

Maria

Værkstedsleder på Dyr & Natur​

Hvis du på Grennessminde møder Ida, en lille dansk-svensk gårdhund, kan du være sikker på at finde Maria lige i nærheden. Hunden følger sin ejer overalt, og selv er Maria også let at kende med sit lange blonde hår og altid travlt beskæftiget med at muge, strigle, fodre og ofte sammen med et hold af elever.

”Dyr er mit et og alt, og jeg vil så gerne give den glæde videre til eleverne. Det skal være undervisning på en sjov måde, ikke alt for skoleagtigt” fortæller Maria. ”Dyr er fantastiske til at lukke op, og det giver så meget livsglæde at se unge mennesker blomstre og få tro på sig selv. Ikke alle når hele vejen, men alle udvikler sig”.

Med en baggrund som uddannet landmand og social- og sundhedsassistent, var det drømmejobbet, der blev til virkelighed, da Maria blev værkstedsleder på dyreholdet. Samtidig er hun også rytter og har et lille ridehold, for de elever som vil prøve kræfter med de store dyr.