Håndværk, dyr & natur

Bliv elev på håndværk, dyr & natur

Håndværk, dyr og natur har du mulighed for at rotere mellem to fagområder: håndværk og dyrehold. Her kombinerer vi arbejdsopgaver inden for håndværksbranchen, grøn service og dyrepasning. Arbejdet foregår på Grennessmindes skønne naturområde i Taastrup, hvor vi har et stort værksted, lade, stalde og indhegnede områder til dyrene. Opgaverne varierer, og nogle gange er det hårdt fysisk arbejde med store armbevægelser, andre gange er det beregninger og de små detaljer, der er vigtige.  

Her på siden kan du læse om hvert fagområde, hvad du kan lære og hvad nuværende stu-elever siger om forløbet.  

Håndværk

Snubbekorsvej, Taastrup

Gennem praktisk opgaver og projekter lærer du noget om forskellige håndværksbrancher som smed og tømrer. Du arbejder med forskellige byggematerialer og værktøj, og lærer om anvendelse og håndtering af disse. Du kan f.eks. lære at svejse, bruge en skærebrænder, bore, slibe, save, montere og mere mere. 

Vi producerer blandt andet varer som borde- og bænkesæt, knager og hylder, låger, insekthoteller og fuglehuse. Vi tager imod opgaver fra både erhvervs- og privatkunder, og derfor får vi mange forskelligartede bestillinger – både store og små. 

Fysiske rammer
På vores værksted er lokalerne store og rummelige, og der er plads til dem, der har brug for arbejdsro og afskærmning. Samtidigt er det et værksted med maskiner, hvorfor det kan være svært at skærme for larm. Der er omklædningsrum, mulighed for bad, kantine og pauseområde.

Læringsbeviser
Du kan blandt andet opnå følgende læringsbeviser, som bevis på dine tillærte kompetencer: Betjening af metalsav, Svejsning (grundlæggende færdigheder), Betjening af høvl og Materialekendskab. 

Dyr & natur

Snubbekorsvej, Taastrup

På dyr og natur arbejder vi med opgaver inden for dyrepasning, pleje og omsorg. Vi har ansvar for andre levende væsners ve og vel, og gennem det praktiske arbejde lærer du om overskud, omsorgsfuldhed, at tage ansvar og arbejde selvstændigt men altid sammen med andre. Vi bruger naturen i dagligdagen og er ude i al slags vejr. 

Vi har heste, alpakaer, minigrise, dværggeder, får, kaniner, marsvin, skildpadder, høns og ænder. Du lærer om dyrevelfærd, opdragelse og træning, så dyrene altid er sunde, trygge og glade. Vi lægger vægt på samspillet mellem dyr og menneske, og at vores dyr kan håndteres af alle.

Fysiske rammer
Vi opholder os meget udenfor eller i vores store lade. Vi har et hyggeligt indendørs køkken, hvor vi samles om morgenen, i pauser og inden vi går hjem om eftermiddagen. Derudover er der kantine, omklædningsrum, mulighed for bad og et pauseområde. 

Hverdagen på linjen

Hver morgen får du tilbud om lidt morgenmad. Der er kaffe og the på kanden og ro til at lande. Vi samles, så dagens program og opgaver kan gennemgås og fordeles.  

Derefter forløber dagen med diverse opgaver og projekter på værkstederne. Er du tilmeldt et valghold, går du fra, når du skal til undervisning.  

Der holdes en kort formiddagspause samt en frokostpause, hvor vi er opmærksomme på, at nogle unge har brug for særlig indsats til at være i det sociale rum og du tilbydes hjælp hvis du har brug for det.  

Alle skiftes til at være på frokosthold, og sikrer at der er klar til frokost kl. 12. Der skal dækkes bord, sættes mad frem etc. I har ligeledes en rengøring/oprydningsopgave, som går på skift.   

Alle modtager undervisning i Almen Daglig Livsførelse (ADL) som en del af dagligdagen. ADL omhandler fx rengøring, tøjvask, omklædning, hygiejne, madlavning, borddækning, bordskik, pausekultur m.m 

 Vi har altid fokus på bevægelse og fysisk aktivitet, som en del af vores hverdag. 

Vil du vide mere om vores andre linjer?

Kontakt os for en rundvisning
eller mere information om vores stu