Køkken & kantine

Bliv stu-elev i køkken og kantine

Stu-linjen køkken og kantine er ét værksted, hvor vi arbejder med mad og kantinedrift. Til daglig driver Grennessminde kantinen i Handicaporganisationernes Hus nær Høje-Taastrup station, og det er her elever og værkstedsleder holder til. 

I køkkenet er du med til at lave frokost og mødeforplejning til medarbejderne i huset og til alle Grennessmindes øvrige elever og medarbejdere. 

Her på siden kan du læse mere om værkstedet, hverdagen på stu-linjen og arbejdsopgaverne. 

Køkken & kantine

Hverdagen i køkken og kantinelinjen

Køkken & kantine

  • Hvilke typer af råvarer findes der? Hvordan arbejder man med krydderier og smager maden til? 
  • Du undervises i alle trin af den daglige forberedelse og tilberedning af mad.  Fra jord til bord, hvordan bruger vi de grøntsager vi kan finde på vores mark.  
  • Hvordan laver man anretninger til forskellige typer arrangementer? Hvordan man laver man tapas til fine events? Burgere og sandwich i Foodtrucken til markeder.  Mad over bål og pizza i udendørs pizzaovn. 

Dagens gang på værkstederne:  

Hver morgen får du tilbud om lidt morgenmad. Der er kaffe og the på kanden og ro til at lande. Vi samles, så dagens program og opgaver kan gennemgås og fordeles. 
 

Derefter forløber dagen med diverse opgaver og projekter på værkstederne. Er du tilmeldt et valghold, går du fra, når du skal til undervisning.  

Der holdes en kort formiddagspause samt en frokostpause, hvor vi er opmærksomme på, at nogle unge har brug for særlig indsats til at være i det sociale rum og du tilbydes hjælp hvis du har brug for det.  

Alle skiftes til at være på frokosthold, og sikrer at der er klar til frokost kl. 12. Der skal dækkes bord, sættes mad frem etc. I har ligeledes en rengøring/oprydningsopgave, som går på skift.   

 Alle modtager undervisning i Almen Dannende Livsførselse (ADL) som en del af dagligdagen om omhandler fx rengøring, tøjvask, omklædning, hygiejne, madlavning, borddækning, bordskik, pausekultur m.m 

 Vi har altid fokus på bevægelse og fysisk aktivitet, som en del af vores hverdag. 

Se eksempel på ugeskema her. 

Der undervises løbende i almen dannende emner som fx sociale medier, demokrati og medborgerskab, sprog/den gode tone, konflikthåndtering, kost og sundhed m.v. 

Læs mere om valgfag her. 

Som STU-elev deltager du endvidere på obligatoriske kurser om relevante temaer 1-2 gange årligt sammen med din årgang, på tværs af linjerne. Læs mere om de obligatoriske kurser her. 

På fødevarelinjen er vi tæt på produktionen. Vores pauselokale ligger i forlængelse af køkkenet, og her er der plads til dem, der har brug for en rolige stund. Vi spiser frokost i kantinen kl. 13, når husets medarbejdere er færdige med at spise. 

I kælderen er der mulighed for at klæde om og gå i bad. 

Du kan opnå nogle af følgende læringsbeviser, som bevis på dine tillærte kompetencer. Det er altid en individuel vurdering, om du er klar og har mod på at tage et bevis.  

 Cafe og gårdbutik 

  1. Håndtering af kasseapparat
  2. Trimme hylder og butik (vande og passe planter i udstillingen, fylde brød op i cafeen og rykke varer frem på hylderne)
  3. Hygiejne

Bageri 

  1. Vægt og mængder
  2. Følge en opskrift 
  3. Materialekendskab

Fødevarer 

  1. Økologi 
  2. Fra jord til bord 
  3. Anretning