Tvendehus

Bliv stu-elev på Tvendehus

På stu-linjen Tvendehus i Klampenborg har vi to værksteder: skovhold og café. Vi arbejder med opgaver inden for grøn service, skov, natur og café.

På skovholdet passer vi naturområderne nær Tvendehus for Skov & Naturstyrelsen. Derfor er vi ofte i gang udendørs. Sommetider foregår arbejdet også indendørs, i det vi fortsat er i gang med at opbygge en café, som vi kender det fra Taastrup. I den forbindelse kan du også deltage i praktiske opgaver som brolægning, maling, klargøring og indretning.  

Som elev i caféen er du med til at betjene kunder samt holde caféen pæn og indbydende.

Her på siden kan du læse mere om værkstederne, hverdagen på stu-linjen og arbejdsopgaverne. 

Skovhold

Café

Hverdagen på linjen

Skovholdet

  • Håndtering af maskiner og værktøj; buskryddert, teleskopsav, græsslåmaskine og håndværktøj 
  • Mindre reparationer og bygningsvedligehold, male vægge, samle møbler m.m. 
  • Slå græs, klippe hæk, buskrydning, saltning, lægge fliser, pasning af Naturstyrelsen arealer og naturlegeplads, samt affaldssortering.
     

Caféen 

  • Drift af butik og café. 
  • Kundebetjening, service. Hvordan taler man med kunderne? Hvordan bruger man et kasseapparat? Hvordan gør man kassen op og hvordan betaler man med MobilePay?
  • Praktiske opgaver ved åbning og lukning af caféen. Hvordan trimmer man en hylde? Skiltning, priser og rabatter? Hvordan indretter man en hyggelig café? 

Dagens gang på værkstederne:  
Hver morgen får du tilbud om lidt morgenmad. Der er kaffe og the på kanden og ro til at lande. Vi samles, så dagens program og opgaver kan gennemgås og fordeles.  

Derefter forløber dagen med diverse opgaver og projekter på værkstederne. Er du tilmeldt et valghold, går du fra, når du skal til undervisning.  

Der holdes en kort formiddagspause samt en frokostpause, hvor vi er opmærksomme på, at nogle unge har brug for særlig indsats til at være i det sociale rum og du tilbydes hjælp hvis du har brug for det.  

Alle skiftes til at være på frokosthold, og sikrer at der er klar til frokost kl. 12. Der skal dækkes bord, sættes mad frem etc. I har ligeledes en rengøring/oprydningsopgave, som går på skift.   

 Alle modtager undervisning i Almen Dannende Livsførselse (ADL) som en del af dagligdagen om omhandler fx rengøring, tøjvask, omklædning, hygiejne, madlavning, borddækning, bordskik, pausekultur m.m 

 Vi har altid fokus på bevægelse og fysisk aktivitet, som en del af vores hverdag. 

Se eksempel på ugeskema her. 

Der undervises løbende i almen dannende emner som fx sociale medier, demokrati og medborgerskab, sprog/den gode tone, konflikthåndtering, kost og sundhed m.v. 

Læs mere om valgfag her. 

Som STU-elev deltager du endvidere på obligatoriske kurser om relevante temaer 1-2 gange årligt sammen med din årgang, på tværs af linjerne. Læs mere om de obligatoriske kurser her. 

Vi bor i en af Naturstyrelsens fredede bygninger med udsigt til skov og vand. Der er gode muligheder for afskærmning og ro. Der er højt til loftet og fantastiske udearealer. Der er mulighed for omklædning, bad og adgang til vaskemaskine. Vi laver frokost i vores eget køkken og har fine spise faciliteter. 

Du kan opnå nogle af følgende læringsbeviser, som bevis på dine tillærte kompetencer. Det er altid en individuel vurdering om du er klar og har mod på at tage et bevis.  

  1.  Betjening af maskiner (græsslåmaskine, buskrydder og hækklipper.) 
  2. Beskæring  
  3. Lægge fliser